2018. október 14., vasárnap

Nyüzsgés

Beindult az igazi őszi nyüzsgés. A lehető legkülönfélébb színekben pompáznak a fák, az időjárás kellően (kellemetlenül) kiszámíthatatlan, de éppen ebből fakadóan meglepetésként is érhet minket egy-egy ragyogó napsütéses délután. Nyüzsög minden, zsüzsög az avar, az erdő, a város, az élet. Egy kérdés azért motoszkál bennem vajon valóban azzal töltjük meg amivel szükséges?
Arra fordítjuk az energiánkat amire kell, vagy sok "felesleges" energiavámpír dolog van az életünkben (szakmai hiúságból vagy elégedetlenségből fakadó 2. 3. munkahely, egy újabb hobby, esetleg függőségből fakadó tevékenységek). Nézzük meg és ami valóban felesleges szabaduljunk meg tőle! Itt azért szeretném kiemelni azt, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen értékrend mellett hozzuk meg a döntéseinket, hiszen kikerülhet olyan dolog is, aminek nem lenne szabad.
Korábban már írtam arról, hogy ideje új szokásokat kialakítani az életünkben. Hát az időnkénti “szanálás” is lehet egy ilyen dolog, hiszen a fennmaradó energiával mennyiségi és minőségi időnk is marad, amelyet lendületesen tudunk felhasználni. Ezek a dolgok mind hatással vannak a lelkiegészségünkre, hiszen nem érezzük majd magunkat túlhajszoltnak, feszültnek és ez pozitív hatással lesz a fizikai testünk egészségére is. Az alábbi linken található cikk pontosan arról ír, hogy a stressznek milyen következményei lehetnek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/stressz/12056/stressz-kovetkezmenyei

"Mi értelme, ha valaki hajszolja magát?
Majd megfigyeltem egy másik hiábavalóságot a nap alatt. 
Láttam egy magányos férfit, akinek sem családja, sem rokonai nem voltak,
mégis szünet nélkül hajszolta magát a munkájában. Akármennyit is 
gyűjtött össze magának, mégsem elégedett meg vele és nem lelte örömét benne.
Vajon ki veszi hasznát, hogy éjjel nappal dolgozik? Ugyan mi értelme annak, hogy megfosztja magát munkája gyümölcsétől és minden örömtől? Bizony ez hiábavalóság és keserves szenvedés!"
(EFO Préd. 4,7-8)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen hozzászólásodat!

Tervezz-Cselekedj!

Jeff Bezos (a világ leggazdagabb embere) szerint szükség van nagy ívű, víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét a rövid távú /2-3...