2019. február 5., kedd

Megbocsájtás-Elengedés-Hátunk mögé vetés-Elfelejtés

Múlthét péntek óta e körül a téma körül járnak a gondolataim. Eszembe is jutott rögtön a szüleim házában, a bejárat meletti falon taláható 2 kis fatábla, amely néhány sora, egész életre szóló leckét tartalmaz. Végelen sokaságú cikk jelent már meg azzal kapcsolatban, hogy a meg nem bocsájtás lelki sebei, milyen testi problémákat okozhatnak. Emberek vagyunk, mindannyian hibázunk és mindannyian lehetünk egy másik ember hibájának az "áldozata". A kérdés csak az, kényelemes mártír szerepben "tündökölni"? Az önsajnálat vagy éppen a büszkeség, az egónk leküzdése szóba sem kerülhet, hiszen ma olyan világot élünk, amikor "JOGAINK VANNAK"?
Kedves olvasó, bátorítom elsősorban magamat, de Téged is igen, JOGUNK VAN: MEGBOCSÁTNI, jogunk van ELENGEDNI, jogunk van a HÁTUNK MÖGÉ VETNI, jogunk van ELFELEJTENI, jogunk van a sértődés, a meg nem bocsátás súlyos láncaitól SZABADON ÉLNI!

A két kis fatáblán az alábbi versek szerepelnek:
MEGBOCSÁJTÁS
A két kis fa táblán az alábbi két rövid vers szerepel:
A megbocsátás mindig boldogít,
a megbocsátás drágakő a hitben,
az ajándékok ajándéka, mit
értünk adott és ránk bízott az I S T E N.

FELEDNI IS
A megbocsátást régen ismerem,
de feledni is taníts, Istenem,
hogy mindazt, ami másra terhelő,
már soha többé ne hozzam elő.

/Füle Lajos/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen hozzászólásodat!

Tervezz-Cselekedj!

Jeff Bezos (a világ leggazdagabb embere) szerint szükség van nagy ívű, víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét a rövid távú /2-3...