2016. március 6., vasárnap

A szeretet türelmes- Love is patient

A SZERETET TÜRELMES
Merj szeretni! light 1/40. nap
Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja..?! 
"Legyetek teljesen alázatosak és szelídek; legyetek türelmesek, elhordozván egymást szeretetben." 
(Efézus 4:2, az angol NIV nyomán)
• A szeretet tevékeny, tehát cselekszik, méghozzá azt, ami a másiknak a legjobb. Végzetesen nagy szükségünk van a szeretetre, akárcsak tüdőnknek az oxigénre.
• A szeretet két pillérre épül, melyek a türelem és a kedvesség. A szeretet minden más jellemzője ennek a két alaptulajdonságnak a gyakorlati megnyilvánulása.
• A szeretet tehát türelemre fog indítani, ezért a negatív helyzetekben is pozitívan reagálsz majd. Tény, hogy senki sem szeret egy türelmetlen ember közelében lenni.
Ha a házastársad megbánt, visszavágsz, vagy uralkodsz magadon? Ha haragosan reagálsz, akkor mérgezed a környezeted, pedig gyógyíthatnád is. A türelem azonban bölccsé tesz.
• Vajon számíthat-e a házastársad a türelmes megértésedre? Hiszen a türelem felfogja, hogy mindenki követ el hibákat, így a házastársunk is.

"Aki késedelmes a haragra, nagy megértéssel rendelkezik,

de a hirtelen haragú a bolondságot magasztalja fel." 

(Példabeszédek 14:29, angol fordítás)
Cselekvési pont: HATÁROZD EL, HOGY TÜRELMES LESZEL,
ÉS SEMMI NEGATÍV DOLGOT NEM FOGSZ MONDANI A HÁZASTÁRSADNAK!
"Azért szeretett atyámfiai, legyen minden ember gyors a hallásra,
 késedelmes a haragra." (Jakab 1:19)


Forrás: http://www.nicelife.hu/tanuljunk/merjszeretni/01.php

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen hozzászólásodat!

Tervezz-Cselekedj!

Jeff Bezos (a világ leggazdagabb embere) szerint szükség van nagy ívű, víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét a rövid távú /2-3...