2016. február 26., péntek

Ne használd az ellenség fegyvernemeit! Ne vegyél fel magadra felesleges terheket ! Harcolj az Isten által adott eszközökkel!

Egyik kolléganőm felhívta egy bibliatörténetre a figyelmem, amit más olyan sokszor olvastam, de mégis most egy más perspektíva jelent meg előttem!

Luk, 4:16-29  

Ez a rész arról szól, amikor Jézus kezébe adják a tekercset, és felolvassa az Ézsaiási igét: 



„Az Örökkévaló Szelleme van rajtam,


mivel felkent engem, hogy örömhírt mondjak a szegényeknek, elküldött, hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak, a vakoknak pedig szemük megnyílását, hogy megszabadítsam a szenvedőket és elnyomottakat,és hirdessem az Örökkévaló kegyelmének idejét.”

Először: mindenkiben dicséretet váltott ki, majd elkezdték kérdezgetni egymástól, nem ő az ács fia?


Mindenki dicsérte Jézust, és csodálattal hallgatták, milyen kedvesen beszél. Azt kérdezgették egymástól: „Nem a József fia ez?”
Lukács evangéliuma 4:22 EFO

Ő pedig válaszolt nekik:
Tudom, hogy azt a közmondást akarjátok mondani: »Orvos, gyógyítsd meg magadat!« Hallottuk, milyen dolgokat tettél Kapernaumban. Hát akkor tedd meg itt, a saját városodban is!” Azután így folytatta: „Igazán mondom nektek: egyetlen prófétát sem fogadnak el a saját városában.
Lukács evangéliuma 4:22-24 EFO

Reakció:
Emiatt a válasz miatt a zsinagógában mindenki nagyon megharagudott Jézusra. Felkeltek, kizavarták a városból egészen annak a dombnak a sziklás peremére, amelyen a városuk épült. Onnan le akarták lökni a mélységbe.
Lukács evangéliuma 28-29 EFO

De
Jézus keresztülment a tömegen, és otthagyta őket.
Lukács evangéliuma 28-30 EFO


Nagyon a szívemhez szólt, hogy Jézus, nem kezdett el velük viaskodni, nem kezdett el lökdösődni, nem kezdett el felesleges harcokba belebonyolódni, nem vett felesleges terhet magára !
Egyszerűen élt azzal a hatalommal, amivel Isten ruházta fel, és KERESZTÜL MENT A TÖMEGEN !Bátorítalak téged és ( magamat is) hogy higgy Istenben, Jézus Krisztusban az ő Fiában, és fogadd el a Szent Szellem munkáját, ne kételkedj! Álljunk rá hittel az Ő ígéreteire, fogadjuk meg tanácsát, tanítását. Jézus halála által, már legyőzöttnek tekinthetjük a Sátánt, ő lefegyverezte, "lemeztelenítette"!

Az alábbi igeversek erősítsenek meg !
Isten a szellemi fejedelmeket és uralkodókat Krisztus Keresztje által megfosztotta hatalmuktól, és felvonultatta őket diadalmenetében, mint győztes hadvezér a foglyait.
Pál levele a kolosséiakhoz 2:15 EFO

A békesség Istene hamarosan összetapossa a Sátánt a lábatok alatt. Urunknak, Jézusnak kegyelme legyen veletek!
Pál levele a rómaiakhoz 16:20 EFO

Majd ezt mondta nekik: „Menjetek el a világ minden részére, és hirdessétek az örömhírt mindenkinek! Akik hisznek, azokat ezek a megerősítő és bizonyító jelek fogják kísérni: gonosz szellemeket űznek ki a nevemben; új nyelveken szólnak; ha kígyókat fognak meg, vagy halálos mérget isznak, még az sem árt nekik; betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.”
Márk evangéliuma 16:15, 17-18 EFO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen hozzászólásodat!

Tervezz-Cselekedj!

Jeff Bezos (a világ leggazdagabb embere) szerint szükség van nagy ívű, víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét a rövid távú /2-3...